neděle 22. února 2015

Jak tam pojedem?

Už jsem se dlouho neozval, to víte. Zkoušky, práce, Mafia 2 a milión jinejch věcí, co musíte dělat, než psát blog. V tomhle příspěvku jsem chtěl rozepsat, jak tam pojedem.
Do Tübingenu je to asi 6h autem, 9 sockou a 99 pěšky. Na výběr jsme měli několik možností.

1) Kombinace vlak + autobus

todle byl první návrh, co jsem vymyslel. Jak jet je celá řada, mně vyhledávače doporučili tuto trastu. Autobusem se dostat do Norimberka nebo Mainzu. Pak cestovat čímkoliv do Stuttgartu a tam přestoupit na vlak do Tübingenu. No, proč ne. Zas tolik přestupů to není. Má to ale jeden háček. My musíme stihnout kolej bábu do 16:00 a pohodlnější spoje tam budou v 17:00. Nejrychlejc tam můžeme být v 14:30 a to bychom vyjížděli z Prahy v 5:00. Jsou tam děsně dlouhý přestupy. 1,5h v Mainzu? WTF? No prostě todle jsme zvolili jako alternativní možnost.
Cena pro jednoho - 100€

2) Jet s rodiči autem

Jasně, proč ne. Je to pohodlný a do auta narvete milión věci. Jenže co cesta zpátky? už vidím svýho taťku, jak to řídí. Ten benzín je zbytečně drahej. Navíc, my ani nemáme auto, kterým bychom se tam dovezli. Naše popelnice by sotva dojela do Plzně. Auto bychom si museli půjčit v půjčovně a to jsou další zbytečný náklady. Tudle možnost jsme vyřadili jako první.
Cena cesty - 100€

3) Jízdomat

Jste na jízdomatu? Našli jste si někoho, kdo tam jede, jak vy potřebujete? Má kladný hodnocení? Tak na co čekáte. Přesně takhle my tam pojedem. Do Stuttgartu za 750Kč a ještě v Superpbu. Jsem na tu jízdu dost zvědavej. Ale i tadle cesta má své háčky. Pán tam jede v neděli večer a hodí nás pouze do Stuttgartu. Jo, proč ne, do Tübingenu je to pak už kousek vlakem, jenže.....My tam máme být až v pondělí, ne v neděli! jak jsme tenhle problém vyřešili, Jednoduše. Přijedem do Tübingenu a budem spát v hostelu jednu no, i tak nás to vyjde levněji. Cože? Hostel má jen do 22:00 a my tam přijedem v 22:05??? Mann! No tak nic, náš plán selhal.

Zajímá vás náš definitivní odjezd? Simple.
Jízdomatem Praha - Stuttgart. Ve Stuttgartu strávíme noc v hostelu a ráno se pak přesuneme do Tübingenu. I s jednou nocí v hostelu a jízdenkou do Tübingenu nás to vychází levněji, tak proč ne. A je to i se snídaní!
Cena pro jednoho - 68€ (20€ cesta autem, 35€ noc, lístek do Tübingenu - 13€)

Ale kdo ví, jak to vlastně dopadne :)