úterý 28. července 2015

Wilhelma

27.8.

V pondělí jsme se vypravili opět do Stuttgartu. Já tam měl domluvenou schůzku v přírodovědném muzeu, abych se tam podíval na místní krokodýli. Měli jich tam celou řádku. Tam jsem se nabažoval asi 2 hoďky a po hraní si na vědce jsem si došel pro Markétku. Ta se mezitím courala po městě. Když jsme se sešli, vyrazili jsme do Zoo. Zoo je rozhodně menší než ta pražská, ale to vůbec nevadí. Co je teda paráda, tak je to spojená zoo s botanickou. Jsou tam opravdu krásný skleníky (podle Markétky vypadají jak skleníky Madame Pomfreyové) a zahrady s altánky v maurském stylu. To je opravdu nádhera a podle mě nejhezčí z celé Wilhelmy.













 Co je taky super, tak je akvárium. Je tam parádní akvárium jak s mořskými potvorami, tak i normálními sladkovodními rybami.






















No a zvířata, co vám budu povídat. Nám se asi nejvíc líbili lachtani a nosorožci. Pak gorily, ty mají moc pěkný výběh. Markétky favoriti jsou žirafy a skleník s motýli. No a závěr s lachtanem, co fakt divně heká :D

pátek 24. července 2015

Tak, už máme po zkouškách a všechno jsme zvládli. Včera jsme měli premiéru s divadlem a povedlo se nám to. Já jsem měl teda menší incident, protože jsem měl okno a na takovejch 10 sec jsem se pěkně zasek, ale dobrý, nějak jsem se z toho dostal. Dneska hrajem zase, tak držte palce. Snad budu mít i nějaký fotky. Mám teda parádní kostým. Je to takovej divnej zelenej župan, kterej smrdí plísní a vypadám v něm jak vodník, ale má úspěch, lidi se smějou :).

pondělí 20. července 2015

Nestíhám....

Už je to pěkně dlouho, co jsem naposledy něco napsal. Bohužel přišli zkoušky, blíží se premiéra divadla a neměj jsem čas něco psát. A když ten čas byl, tak jsem neměl chuť. Já vím, jsem děsnej. Od posledního příspěvku se stalo tolik věcí: Byli jsme s Markét ve Štrasburku (příspěvek mám rozepsaný), s karatistama jsme měli společnou sobotu, což znamená 3x trénink a pak grilování, byli jsme několikrát v hospodě na kneipe tour, Stadtfest v Tübi, návštěva Markéty mamky a čundr s našincema po Švábsku, no strašně hodně. Nevím, jestli to všechno stihnu dopsat. Určitě ne tady v Tübi, ale snad něco dopíšu doma. Ani ne za 2 týdny už jedeme domů a můj pobyt je u konce. No kdyby vás něco cíleně z Tübi zajímalo: doprava, restaurace, kluby, kneipy, tak mi přidejte comment a já sepíšu, co bude v mých silách. Původně jsem chtěl psát informace o Tübingenu jako takovém pro budoucí studenty, ale nakonec se z toho stal můj takovej deník. No musím zamáčknout slzičku. Doufám, že ještě nějaké další příspěvky dodám, ale teď se musím ještě učit, zítra mě čeká zkouška.