pondělí 30. března 2015

Výlet do Stuttgartu

27.3.
v pátek jsme s celým Startkurzem jeli do Stuttgartu. Nejdříve jsme jeli do Mercedes-Benz muzea. Co mě nejdřív zaujalo, byla samotná budova. Trošku mi to připomíná nějaký fotbalový nebo jiný sportovní stadion. Uvnitř jsme si vzali audioprůvodce. Škoda jen, že nebyl česky. Futuristickým výtahem vyjedete do nejvyššího patra, kde celá výstava začíná u koně, jako u nejstaršího auta :D. Muzeum je seřazené chronologicky a je doplněna důležitými historickými událostmi, což se mi moc líbilo. Byl tam i celej poster o pražským jaru. Zároveň jsou v muzeu ukázaný auta, která patřila známým lidem, např. princezně Dianě nebo Papa mobil. Taky je tam bus patřící fotbalovýmu mančaftu, když Němci někdy v 70. letech vyhráli MS. Co se mě nejvíce líbilo, tak byly auto z 50. let a různé prototypy. Například takový futuroauto z 30. let, co jezdilo víc jak 200Km/h.














Po návštěvě muzea nás čekala prohlídka města. Stuttgart podle mě nemá moc co nabídnout. Moderní město plné drahých obchodů. Většina starých budov byla vybombardována a zbylo jich jen pár. Samotné historické centrum obejdete tak za 20 min. Půjdete kolem starého zámku na velký náměstí, kde je nový zámek, taková kopie Versailles a pak se jde do takového parčíku s jezírkem, kde je místní opera a divadlo. To obejdete a jste na Königstrasse, což jsou takový Příkopy. No a touhle ulicí dojdete zase před Versailles a je to :D. V místním obchoďáku jsme si dali Kebab, kterej byl fakt libovej. Naše spolužačka z Čile ho nikdy neměla a ani netušila, jak se to jí. Ale chutnalo jí to :).
Pak jsme se courali další hodinu po městě. Většina lidí šla nakupovat a my jsme s Markét a Lindou šli na kafe. Poté jsme navštívili místní tržnici. Pokud jste byli v Budapešti, tak todle je taková menší kopie té maďarské tržnice.
Tržnice



Centrum Stuttgartu

Pak nás čekala návštěva muzea historie Bádenska-Württemberska. To můžu doporučit, to se mi opravdu moc líbilo. Naše skupina měla i anglického průvodce, kterej byl fakt skvělej. Vyprávěl to fakt moc pěkně a poutavě. Vtipná je, že todle území byla jen hromada malej knížectví a hrabství a všeho prostě, pak přišel Napoleon a řekl: "To je bordel, uděláme z toho jedno království". No a tak vzniklo Bádensko-Württembersko :D. Zároveň taky řešil i aktuální problémy, jako například imigranty nebo zavření jaderných elektráren v Německu. To ale tady řešit nebudu. Pokud vás zajímá můj názor, probereme to u piva. Pan průvodce nám pak dal místní cukroví, Wibele. Jsou to takový pusinky. Když se dozvěděl, že jsme z Česka,hned nám bežel ukázat paní na informacích, která je z Opavy :D.

Po muzeu jsme měli další hodinu rozchod. Už nás pekelně boleli nohy, tak jsme si řekli, že půjdeme prozkoumat místní knajpy. Řeknu vám, najít v centru Stuttgartu nějakou normální hospodu, to je teda nadlidskej úkol. Hodinu jsme ji hledali! Všude byly jen samý debilní steak houses a podobně, což prostě na jedno pivko je úplně na prd. Nakonec jsme ji našly a pivko měli dobrý. Dokonce tam měli i Krušovice :D. Po pivku cesta zpět do Tübi a večer jsme koukali na SW.

Žádné komentáře:

Okomentovat