sobota 11. dubna 2015

Výlet na Österberg

10.4.
Dnes bylo pravdu krásné počasí a proto jsme se rozhodli udělat si výlet na Österberg. Je to nejvyšší kopec tady ve městě a je z něj krásný výhled na město. Nahoře je i rozhledna, tak jsme se rozhodli to prozkoumat. Cestou jsme se narazili na Milanweg, kde jsem si musel udělat fotečku a zašli jsme se podívat i jeden velký statek. Statek to vlastně vůbec není, ale součást naší univerzity, kde jsou laborky a taky tam sídlí astronomie.


Nahoře na kopci jsme si kecli na lavičku a Markét se snažila vyrobit si píšťalku. Bohužel se jí to nepodařilo, tak příště. Nahoře nás zarazilo, že ta naše rozhledna vůbec není rozhledna, ale jen vysílač, takže nic :). I tak ale z kopce bylo pěkný pokoukáníčko. Cestou dolů jsme to vzali přes vilkovou čtvrť, kde je teda spousta zámečků. Zřejmě čtvrť pro zbohatlíky. Ale taky spousta domů podobných Černoškám, takže dobrý. Je to všude stejný :).






No a proto že bylo tak krásně, museli jsme si dát jedno pívo. Markét si dala Apfelweisse, což je pšeničný pivo a jablečná šťáva dohromady. Nebylo to vůbec špatný :)



Žádné komentáře:

Okomentovat