úterý 17. března 2015

Stammtisch

16.3.
Večer se šlo ho hospody. Markét byla unavená a ani se jí do hospody nechtělo, tak jsem byl vyslán jako delegát sám. Hned u busu jsem potkal holčinu z Novýho Zélandu a zakecali jsme se. Hospoda byla úplně narvaná, volný byl pouze malý barový stolek se 3 židličkami. S Hanou (tak se jmenuje) jsme ho obsadili. Po chvilce si k nám přisedla holčina z USA, takže dobrý, už to nevypadalo jako rande. Vtipný bylo, že ani jedna z nich si nesundala kabát a Hana ještě měla takovej vtipnej kulich :D. Když jsem se jich ptal, jestli jim je jako zima nebo co, tak se zatvářili a divili se, že mně je takový horko, že jsem jenom v tričku. Sakra, to je snad normální ne, že jsem v hospodě v tričku. Američanka se divila, že pivo má pěnu a přijde jí to hnusný. Tak jsem se do ní pustil, že to jejich pivo je hnusný a i Hana se přidala :D. Nakonec nám dala zapravdu.
Během konverzace jsme řešili i NHL a Američanka říkala, že fandí NY Rangers. Těšil jsem se, že jí řeknu, že tam hrál Jágr, toho určitě bude znát. Každý zná přece Jágra. Hm, nezná ho....asi není tak populární, jak jsme si mysleli.
Nejvíc zajímavý rozhovor během večera byl, proč je tady v Německu, a i u nás, mlíko v krabicích mimo lednice. Ani jedna si nenechala vysvětlit, že to mlíko je odtučněný a proto nemusí být před otevřením v chladu. Usoudili, že to mlíko je prostě hnusný :D.
Během večera jsem si taky postesknul, jak je tady všechno drahý, že u nás pivo stojí 1€ a tady 3€ a že tady finančně strádám. Američanka říkala, že v USA pivo stojí 5€ a na NZ stojí dokonce 6€! To bych se jim na to pivo asi vykašlal.

Mimochodem, včera jsem zkusil jiný pivo. Byl to taky Fürstenberg, ale kvasnicový ležák. Ten byl teda o poznání lepší a těch 20 centů navíc vem čert.

Žádné komentáře:

Okomentovat