pátek 17. dubna 2015

Výlet na Hohenzollern

12.4.
V neděli jsem jeli na výlet na hrad Hohenzollern. Jeli jsme se Studitem, což je skupina lidi dělající výlety pro erasmáky. Sraz byl v 9 ráno na nádraží a překvapivě tam byl včas i Rudolf, který chodí vždycky o 15 min později.  Jeli jsme vlakem, takovým místním courákem do města Hechingen, kde na nás čekal autobus, který nás odvezl až k hradu. No, né tak úplně k hradu. Pak nás ještě čekal výstup na kopec, kde hrad je. Mně to zas takový problém nedělalo, ale Rudolf byl zpocenej jak bejk. Nahoře je moc krásný výhled do okolí. Rozdělili jsme se do 2 skupin kvůli prohlídce. Jedna měla exkurzi v aj, druhá v nj. My jsme s Markét samozřejmě chtěli do aj, jenže tam bylo moc lidí. Nezbývalo nám tedy nic jiného než jít do německý grupy. Na prohlídku jsme museli čekat přes půl hodiny, protože o víkendu bylo narváno. Ani nevím proč, ale prohlídka byla v aj, takže palec nahoru.
Hrad je opravdu moc krásnej. Rudolf říkal, že jsou to Bradavice z Harryho Pottera a podle Markéty je to spíš Disney hrad. Nebudu tady psát historii hradu, protože si to nepamatuju a ani by vás to nezajímalo. Řeknu jen, že Hohenzollernové byli u zrodu Pruska a pokud si z dějáku pamatujete Fridricha I, Fridricha Viléma I, Fridricha II, Fridricha Viléma II a tak podobně, tak ty původně pochází odtud. V Berlínském dómu jsou pak pochovaní jako němečtí císaři.
Po prohlídce nebylo moc co dělat. Nikdo nám neřekl, v kolik a kde je sraz a tak jsem přemluvil Markét, abychom šli zpět dolů k busu. Když jsme slezli dolů, bus nikde a a ani tam nikdo nebyl. No a co teď? No šli jsme to zase pěkně nahoru. Ten výstup bych přirovnal k cestě na Říp po schodech. Markétka nebyla nadšená, nenene. Nahoře jsme pak chvíli čekali a pak se začali valit naši spolužáci. Rudolf se nás ptal, kde jsme byli, že se nahoře dělala společná fotka. No, byli jsme se projít :D.
Když jsem zase slezli dolů, čekal nás půlhodinový pochod do Hechingenu, odkud jsme pak dál jeli vlakem z5 do Tübi.






Žádné komentáře:

Okomentovat