čtvrtek 14. května 2015

Exkurze Wutach

8 - 10.5.
Přihlásili jsme se na geologickou exkurzi kolem kaňonu řeky Wutach. Jela s náma i Káťa, takže o Čechy nouze nebyla. Moc jsme nevěděli, do čeho jdeme, ale o to více to pak stálo za to.
V pátek ráno jsme se sešli na školním dvoře, kde už teda postávala skupinka lidí. Exkurze probíhala v nj, takže jsme kolikrát vůbec nevěděli, hlavně ze začátku, ale vedoucí (Jochen a Marcus) nám rádi všechno vysvětlovali v aj. Nasedli jsme do školních dodávek a vyrazili. Trošku mě zarazilo, že v naší dodávce jsme byli jen my 3 a řidič, nikdo s námi evidentně nechtěl jet. Pak ale při čůrací pauze se k nám přidali vedoucí a Káťa začala konverzaci. První místo, kam nás dovezli, byl silniční zářez, který jsme měli zmapovat. Všichni kolem nás, až na výjimky, byli prváci a exkurze byla hlavně z obecný geologie, mineralogie a petrografie. Řeknu vám, od druháku jsme to neviděl a moc jsem si toho nepamatoval, takže opáčko vůbec neuškodilo.


Pak jsme pokračovali do údolí řeky Wutach, která se posléze více zahlubuje do údolí a jdete vlastně kaňonem. Příroda je tam moc krásná a hlavně moc pěkný profily. Procházíte vlastně celým triasem a jurou, což je super a cestou je spousta zajímavých paleontologických a litologických zajímavostí. Našli jsme třeba dinosauří stopu. Přijde mi fakt divný, že u nás se našli 2 a je z toho strašný haló a tady je to docela běžná věc. Ušli jsme asi 15km a ubytovali jsme se v krásným hotýlku Schattenmühle. 





Večer jsme grilovali a chlastali u ohně, paráda. Poznali jsme se s hromadou novejch lidí a celej večer to fakt byla zábava. Když došli piva, zabalili jsme to a šli spát.



Druhý den ráno nás čekal opět 15km pochod napříč kaňonem. Šli jsme podél vysoké vápencové stěny a v poledne jsme piknikovali. Vedle byla naučná stezka a povídání o ptáku jménem Milan. WTF? Milan je nějakej pták? No...je to luňák :D.
Cestou jsme potkali řadu vodopádu a večer došli ho ubytovny, kde jsme přepsali.








Večer jsme se naučili novou chlastací hru, Flunkyball. Je to tady v Německu dost populární. Máte 2 týmy a každý hráč má pivo. Mezi nimi stojí petka s vodou. Jedno družstvo má menší petku s vodou a snaží se větší petku trefit. Když ji trefí, exuje pivo. Kdo první vypije, vyhrál. Docela easy hra. Bohužel místo petky druhý družstvo trefilo moje pivko, tak sem si to moc neužil, ale pak jsem musel za "trest" vypít nový :D. Ne teda na ex naštěstí. 
Poslední den náš čekala exkurze po paleontologických lokalitách, na které jsme se těšili nejvíc. No a úlovků bylo hodně. Mám tady hromadu amonitů a belemnitů, tak jestli nějaké chcete, stačí říct. Tady rostou jako po houbách :).
Večer se pak hrál hokej a hráli jsme s Německem. těšil jsem se jak blázen na tenhle match, ale tady je hokej všem ukradenej a ani v jedný kneipe to nevysílali. No ale "domácí kino" to jistilo.




Žádné komentáře:

Okomentovat